Kuvagalleria‎ > ‎

Aukusti Koivisto

Taidemaalari Aukusti Koivisto syntyi Juvalla vuonna 1886, mutta pojan ollessa kaksivuotias hänen perheensä muutti Helsinkiin, missä hän kävi koulunsa. Taideopinnoissa häntä ohjasivat mm. Albert Gebhard, Eero Järnefelt ja Hugo Simberg. Hänen ensimmäinen oma taidenäyttelynsä oli Ateneumissa Helsingissä vuonna  1911. Ensimmäisen oman näyttelyn Koivisto järjesti Oulussa vuonna 1914 ja kaksi vuotta myöhemmin hän muutti asumaan Ouluun.

Aukusti Koivisto tunnetaan ennenkaikkea Lapin maalarina, mutta hän on kuvannut paljon myös Oulua ja sen ympäristöä. Maisemien lisäksi hän on maalannut monia muotokuvia, asetelmia ja kymmenkunta alttaritaulua. Hän kuoli Oulun lääninsairaalassa vuonna 1962.
(Tiedot on poimittu Oulun taidemuseon julkaisusta 4.)

Koivisto asui kesävuokralaisena Vehkaperässä Haukiputaan Kellossa vuosina 1950 - 1952 ja niiltä ajoilta on peräisin useita Vehkaperän rantaa ja muuta Kellon maisemaa kuvaavia maalauksia, joista monet ovat edelleen kellolaisten omistuksessa. Tosin jo 1920-luvulla Koivisto on ikuistanut Kalimenjoen ylittävän puusillan.

Siiry kuvagalleriaan katsomaan maalauksia