Kyläyhdistys

Kellon kyläyhdistyksen tarkoitus

Kellon kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kellolaisten mahdollisuuksia toimia turvallisen ja viihtyisän asumisen, monipuolisten palveluiden ja terveen ympäristön puolesta. Eräänä lähitavoitteena on kylämaiseman kaunistaminen Kalimenjokea kunnostamalla. Lisäksi joen virtaamaa ja veden laatua parantamalla pyritään lisäämään joen virkistyskäyttöä.

Kellon kyläyhdistyksen perustaminen 2009


 

Elokuun 20. päivä 2009 oli paikallislehti Rantapohjassa ilmoitus Kellon kyläyhdistyksen perustamiskokouksesta. Kokouksen koollekutsujina oli joukko kyläläisiä, jotka olivat jo pitkään olleet huolestuneita Kalimenjoen tilan jatkuvasta huonontumisesta. Lisäksi Reijo Tiri oli lähettänyt jokivarren maanomistajille henkilökohtaisen kokouskutsun, jossa kerrottiin, että Kelloon ollaan perustamassa kyläyhdistystä, joka rupeaisi toimimaan Kalimenjoen kunnostamisen ja joen virkistyskäytön parantamisen puolesta.
 
Sunnuntaina 23. elokuuta 2009 kello 19 kokoontui Kellon Nuorisoseuran kahviossa kolmisenkymmentä Kalimenjoen kunnostamisesta kiinnostunutta kyläläistä aina Kalimenkylältä saakka, nuorimmat alle kolmenkymmenen, vanhin yli 80 vuotta vanha. Reijo Tiri toivotti väen tervetulleeksi ja muisteli hetken, miten joki vielä hänen lapsuudessaan 50-luvulla oli "kylän sielu", monin tavoin tarpeellinen sekä aikuisille että kylän lapsille ympäri vuoden. Reijo johti kokouksen virallisen osan reippaasti luontevalla rutiinilla, ja saimme hänestä myös toimeliaan puheenjohtajan kyläyhdistykselle.
 
Pertti Vuolteenaho oli harrastanut omien sanojensa mukaan "akateemista askartelua" ja piirtänyt Kalimenjoen koko valuma-alueesta suurikokoisen kartan, jonka hän oli kuljettanut seuralle auton peräkärryllä. Pertin mielenkiintoinen esitelmä joen ongelmakohdista ja myös sen luonnonkauniista paikoista sai kuulijat vakuuttuneiksi, että joen hoitamiseen on todella ryhdyttävä pikaisesti. Niinpä kokouksen osanottajat yksimielisesti kannattivat kyläyhdistyksen perustamista.
 
Lopuksi aplodeerattiin historialliselle päätökselle. Me teimme sen!
 
23.9.2009 Eija Tiri
Alisivut (1): Säännöt